27 Mart 2016 Pazar

KARNABAHAR KISIRI TARİFİİİ :)))


Karnabahar Kısırı Tarifi

 Malzemeleri
1 orta boy karnabahar 1 baş kuru soğan(taze soğan da kullanabilirsiniz)1 yemek kaşığı salça zeytinyağı Kimyon. Pulbiber, karabiber MaydanozTaze nane(kuru nane de kullanabilirsiniz)Limon Marul 
Karnabahar Kısırı Tarifi'nin Yapılışı
Karnabaharın çiçek kısımlarını yıkayıp süzelim. Ardından ince bulgur boyutunda robotta çekelim. Robot yoksa rendeleyebilirsiniz. Tenceremize yağla birlikte karnabaharımızı koyup hafif yumuşayıncaya kadar kavuralım. Sonrasında salçayı, ince doğradığımız soğanı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edelim. Pişince altını kapatalım, ilk sıcağı çıkınca tuzunu, yeşillikleri ve limonu ilave edip servis edelim. Normal kısırdan hiç bir farkı olmadığını göreceksiniz, hatta daha lezzetli :) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder